Meny

Välkomna till Stävie Ryttarförening

Kurser

Där är möjlighet at ha ridlekis/ponnyträning, hoppning eller dressyr kurser på vår anlägning. Också har vi ibland fälttävlan kurser eller helgkurser. Om önskmål finns, gärna kontakta någon i styrelsen.

Innan du deltar i kursversamheten läs mer under fliken Kursvillkor.

Hoppning

Just nu erbjuder vi 2 olika hoppkursur för Magdalena Regårdh och Christa Ekstrand-Hansson. Mer info om de kan du hitta på deras flikarna.

Dressyr

För dressyr finns flera dressyrtränare som kommer till Stävie och har privat träning. Här är länk/kontaktuppgifter till några av dem:

  • Lotta Strand LÄNK TILL FACEBOOKSIDA
  • Birgitta Kjellin – kontaktperson Andrea Månsson

Onsdagar från kl. 15.00 är ridhuset reserverat för enskild dressyrridning i ridhuset, dvs medlemmars träning för egna instruktörer.
Ridhuset är öppet för alla men med särskild hänsyn till de som tränar.
Inga hinder får finnas framme efter kl 15.00. Läs mer i våra Regler

Ridlekis/ponnyträning

Ridlekis och ponnyträningen är för barn med egen ponny som vill ha roligt och lära sig mer inom ridningen.

Ridlekis är ca 45 minuter och vänder sig till dig som är minst fyra år. Föräldrar bör vara med och kunna leda. Du får öva på att styra din ponny, rida olika vägar, rida lätt, kanske hoppa lite och mycket mer. Det ställs inga högre krav på ryttaren. 

Ponnyträningen är ca 45 minuter och för dig som kan rida själv. Du övar på att få en lydig ponny, vi tränar på ridvägar och balans. Vi hoppar också men på en låg nivå.

Vissa gånger har vi även teori.
Ni får gärna komma med önskemål om vad ni vill lära er på träningarna!

Kursstart: prel 13/9 2020.
Tid: Söndagar kl 14.00 (senare tid vid tävling, se kalender)
Deltagare/grupp: Max 4 deltagare/grupp
Kursavgift: 100kr/gång

För att delta i kursen måste ryttaren ha ett medlemsskap i en svensk ryttarförening, detta för att försäkringarna ska gälla.
Avgiften för kursen ligger på 80 kr och 20 kr för anläggningsavgiften per gång. Information om anläggningsavgiften (för dig som inte har Anläggningskort eller Andel) får du genom att läsa under Kursvillkor. Löses anläggnignskort för hel termin så är avgiften 80 kr per gång.

Anmälan sker till Matilda Lilja telnr 0729-918545.